Recepten
Rabarber cheesecake
Ingrediënten
Voor de bodem:
125 gr bloem
4 el basterdsuiker
125 gr boter
Voor de vulling:
375 gr rabarber, fijngesneden
100 gr basterdsuiker
1 el bloem
500 gr roomkaas
100 gr basterdsuiker
2 eieren
Voor de bovenlaag:
225 ml zure room
2 el basterdsuiker
1 tl vanille-extract
Bereidingswijze
- De oven voorverwarmen op 190°C/gasstand 4. In een middelgrote kom de ingrediënten voor de bodem vermengen. Tot een kruimelig deeg vermengen en dit over de bodem van een springvorm van 23 cm verdelen en licht aandrukken.
- In een middelgrote kom rabarberstukjes, 100 gr suiker en 1 eetlepel bloem vermengen. Over de bodem verdelen en 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken. Uit de oven halen en apart zetten. De oven verlagen tot 180°C/gasstand 4.
- In een grote kom roomkaas en 100 gr suiker romig opkloppen. De eieren er 1 voor 1 door kloppen. Over de hete rabarber in de springvorm schenken.
- 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de vulling stevig is. Zure room erover smeren als de cheesecake nog heet is.
- Voor de bovenlaag met zure room: in een kommetje de ingrediënten goed vermengen en over de cheesecake smeren.
(bron:allreceipes.nl)Rabarbertaart
Ingrediënten
Taartbodem
175g boter
200 gr witte bloem, apart te verwerken
1 eetlepel suiker
Rabarbervulling
6 eieren, gescheiden
4 eetlepels bloem
250ml ongezoete gecondenseerde melk
400g suiker
1 kg rabarber, gesneden
Meringue
150 gr suiker
1 theelepel vanille-extract
Bereidingswijze
- Voor de bodem: de oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4 en een ovenschaal van 22x33 cm licht invetten. In een middelgrote kom boter, 200 gr bloem en 1 eetlepel suiker met een mixer vermengen. Het deeg over de bodem van de ovenschaal verdelen, aandrukken en 15 minuten bakken.
- Voor de vulling: in een grote mengkom 6 eierdooiers, 4 eetlepels bloem, gecondenseerde melk, 400 gr suiker en rabarber vermengen en over de afgekoelde taartbodem verdelen. 1 uur bakken tot de taart stevig is.
- Voor de meringue: in een grote mengkom het wit van 6 eieren schuimig opkloppen. Met 150 gr suiker en vanille tot stijve pieken kloppen. De meringue over de rabarber verdelen en in 10-20 minuten goudbruin bakken.